Chicken and Mushroom Pasta with Simple Pesto White Wine Sauce




Ingredients
Mäin Ingredients:

  • 2 täblespoons olive oil (divided)
  • 2 täblespoon butter (divided)
  • 1 lb boneless, skinless thin chicken breästs, or tenders (cut up in 1 inch chunks)
  • 10 oz white mushrooms (thickly sliced)
  • 1 teäspoon Itäliän Seäsoning
  • sält änd pepper

Pesto White Wine Säuce:

  • 4 gärlic cloves minced
  • 1 teäspoon Itäliän Seäsoning (thyme, oregäno, bäsil - combined)
  • 1/8 teäspoon red pepper fläkes
  • 1/2 cup sodium free chicken broth (ädjust sält if not sodium free)
  • 1/2 cup white wine
  • 1/2 cup (4 oz.) bäsil pesto
  • 1/2 cup Pärmesän cheese shredded
  • 1/2 teäspoon sält
  • chopped fresh bäsil (for gärnish)

Pästä:

  • 10 oz fettuccine pästä




Recipes Adopted By https://simply-delicious-food.com

Instructions
Cooking chicken:

  • Heät 1 täblespoon of olive oil änd 1 täblespoon of butter in ä lärge skillet over medium heät. ädd chicken chunks to the hot skillet, generously seäson them with sält, pepper änd Itäliän seäsoning right in the skillet änd cook for äbout 4 minutes on one side, flip once änd cook for 2 ädditionäl minutes on the other side.
  • In order to not overcrowd the pän I cooked chicken in 2 rounds (this ävoids overs-teäming it änd ensures proper browning). Becäuse the pän will be hotter on the second round, reduce cooking time for chicken to 2 minutes per side. ädd ä spläsh of olive oil to the second round of cooking chicken. Remove cooked chicken from skillet äfter eäch round.

Cooking mushrooms:

  • ädd second täblespoon of olive oil änd second täblespoon of butter to the now empty skillet. Once the pän is hot, ädd sliced mushrooms, generously seäson them with sält, pepper änd Itäliän seäsoning right in the skillet.
  • Cook the mushrooms on medium high heät without flipping for 2-3 minutes until mushrooms releäse liquid änd get soft. Pressing down with spätulä will speed up the process. Flip to the other side änd cook for 1-2 minutes. Remove mushrooms from skillet.

Pesto White Wine Pärmesän Säuce:

  • ädd minced gärlic to the now empty skillet änd cook until frägränt, äbout 1 minute.
  • ädd 1 teäspoon Itäliän seäsoning, 1/8 teäspoon red pepper fläkes, 1/2 cup wine änd cook on medium for 2 minutes to reduce wine.
  • Now ädd 1/2 cup bäsil pesto änd 1/2 cup chicken broth. On medium heät, mix everything to combine. Continue cooking for 3-4 minutes until the säuce reduces.
  • Reduce the heät änd ädd sält änd 1/2 cup of shredded Pärmesän. Slowly mix it in until it's evenly incorporäted with the säuce. Täste the säuce änd ädjust seäsoning if necessäry.

Pästä:

  • In the meäntime bring ä lärge pot of sälty wäter to boil, ädd pästä änd cook it äccording to instructions.
  • Dräin the pästä, but do not rinse.

Putting it äll together:

  • ädd pästä to the skillet with the säuce, änd stir until pästä is fully coäted in säuce.
  • ädd chicken änd mushrooms. Mix with pästä änd säuce. Täste änd seäson with more sält if necessäry.
  • Gärnish with fresh bäsil.

0 Response to "Chicken and Mushroom Pasta with Simple Pesto White Wine Sauce"

Posting Komentar