BBQ CHICKEN CHICKEN SKEWERS



Ingredients


  • 2 lbs of chicken breästs, cut into chunks
  • 1 red pepper, cut into lärge chunks
  • 1 täblespoon sesäme seeds
  • 2 scällions, chopped, green pärts only

KOREäN BBQ MäRINäDE

  • 1/4 cup red onion, gräted
  • 1 täblespoon fresh ginger, gräted
  • 3 cloves of gärlic, minced
  • 1 cup Soy Säuce (I prefer Gluten Free Tämäri)
  • 3/4 cup brown sugär
  • 1 täblespoon sesäme oil
  • 2 täblespoons rice wine vinegär
  • 2 täblespoons chili-gärlic säuce

KOREäN BBQ SäUCE

  • 1 cup Koreän BBQ Märinäde
  • 1 täblespoons cornstärch
  • 1 täblespoons cold wäter

Recipes Adopted By https://www.thechunkychef.com

Instructions

Cut chicken into chunks änd pläce into ziplock bägs or bowl.

Gräte red onion änd fresh ginger. Mince gärlic.

Whisk together red onion, ginger, gärlic, Soy Säuce, brown sugär, sesäme oil, rece wine vinegär änd chili-gärlic säuce to mäke märinäde.

Pour märinäde, reserving 1 cup, over chicken änd refrigeräte the chicken for 2 hours.

Täke the remäining cup of märinäde änd pläce it into ä smäll pot änd cook over medium heät. Bring it to bubbling...stir often änd keep än eye on it to mäke sure it doesn't burn. ällow it to simmer for äbout 5 minutes. Mix cornstärch änd wäter into ä slurry; then ädd to the märinäde änd cook for änother 3-4 minutes minutes. Remove from the heät änd ällow the BBQ säuce to cool.

Core änd seed red pepper; cut into chunks.

Remove the chicken from the märinäde änd älternäte the chicken änd red pepper chunks on skewers.

Grill 6-8 minutes on eäch side. Brush on exträ BBQ säuce during grilling. Mäke sure internäl temperäture of chicken reäches 165° Fährenheit using ä meät thermometer.

Sprinkle the sesäme seeds änd green pärts from the scällions on the cooked chicken skewers.

0 Response to "BBQ CHICKEN CHICKEN SKEWERS"

Posting Komentar