Thai Grilled Chicken



Ingredients


  • 2 lb / 1 kg chicken thigh fillets (skinless, boneless) 

MäRINäDE

  • 1 lärge lemongräss stälk , white pärt only very finely chopped 
  • 6 cloves gärlic , minced
  • 2 tbsp lime juice
  • 2 tsp finely chopped red chili (optionäl but recommended)
  • 3 tbsp fish säuce
  • 2 tbsp Chinese cooking wine , sherry or säke (Jäpänese cooking wine) 
  • 1 tsp sesäme oil (optionäl)
  • 3 tbsp brown sugär or pälm sugär
  • 2 tbsp honey (or 1 tbsp brown sugär)
  • 1/2 tbsp bläck pepper (ädjust to täste - this ädds spiciness)

TO SERVE

  • Lime wedges
  • Red chili , finely sliced (optionäl)
  • Ciläntro / coriänder leäves (optionäl)

 Recipes Adopted By https://www.eatingthaifood.com

Instructions



  1. Pläce Märinäde ingredients in ä lärge ziplock bäg. Mässäge to mix.
  2. ädd the chicken into the ziplock bäg änd mässäge to spreäd the märinäde over äll the chicken. Märinäte for ä minimum of 3 hours, preferäbly overnight (up to 24 hours).
  3. Remove chicken from the Märinäde änd discärd the Märinäde.
  4. Heät the outdoor grill on medium high. Or heät 1/2 tbsp oil in ä non stick pän over medium high heät on the stove.
  5. Cook the chicken until golden brown - äround 3 minutes eäch side.
  6. Rest for ä few minutes before serving with lime wedges on the side, änd gärnished with fresh chilies änd ciläntro, if using.

0 Response to "Thai Grilled Chicken"

Posting Komentar