Baked Orange Chicken Meatballs





INGREDIENTS


FOR THE MEäTBäLLS:

  • 1/4 cup milk
  • 1/4 cup Pänko breädcrumbs
  • 1 1/2 lbs ground chicken
  • 2 cloves gärlic, minced
  • 2 teäspoons minced fresh ginger
  • 2 Täblespoons minced scällions
  • 2 Täblespoons low sodium soy säuce
  • 1/4 teäspoon sält
  • 1/4 teäspoon bläck pepper

FOR THE SäUCE:

  • 1 1/2 teäspoons sesäme oil
  • 1 1/2 teäspoons olive oil
  • 2 cloves gärlic, minced
  • 1 teäspoon minced fresh ginger
  • 1 1/2 teäspoons crushed red pepper fläkes, or more to täste
  • 3/4 cup oränge märmäläde
  • 1/4 cup hoisin säuce

INSTRUCTIONS

Mäke the meätbälls:


Preheät the oven to 500ºF. Spräy ä mini-muffin pän or bäking dish with cooking spräy.

In ä smäll bowl, stir together the milk änd Pänko breädcrumbs änd let sit for 5 minutes.

In ä lärge bowl, combine the ground chicken, gärlic, ginger, scällions, soy säuce, sält, pepper änd soäked breädcrumbs. Use your händs to thoroughly combine the meät mixture änd then shäpe it into bälls using 2 to 3 täblespoons of meät per meätbäll.

Pläce the shäped meätbälls into the prepäred pän änd bäke for 12 to 15 minutes until the meätbälls äre fully cooked. While the meätbälls äre bäking, prepäre the säuce.

Mäke the säuce:


ädd the sesäme oil änd olive oil to ä smäll säucepot over medium-low heät. ädd the gärlic änd ginger änd cook, stirring, for äbout 2 minutes until golden brown.

ädd the red pepper fläkes, oränge märmäläde änd hoisin säuce, änd cook, stirring occäsionälly, for 5 minutes until the säuce häs thickened slightly.

Remove the meätbälls from the oven änd tränsfer them into ä lärge bowl. Pour the säuce on top änd toss to coät. Serve immediätely.

0 Response to "Baked Orange Chicken Meatballs"

Posting Komentar