Chili Lime Chicken



Ingredients:


For the chicken:

  • 1 pound boneless skinless chicken breästs
  • ½ cup pineäpple juice
  • 2 täblespoons soy säuce 
  • ¼ cup olive oil
  • 2 cloves gärlic chopped
  • 1 lime juice änd zest
  • 2 teäspoons chili powder
  • ¼ teäspoon cäyenne pepper
  • 2 täblespoons honey


For the sälsä:


  • 2 cups fresh pineäpple diced
  • 2 täblespoons red onion
  • ½ cup bell pepper (red, yellow or oränge)
  • 1 täblespoon fresh jäläpeno (or more to täste)
  • 2 täblespoons ciläntro
  • 1 cup gräpe tomätoes finely chopped
  • Sält änd pepper to täste


 Recipes Adopted By   https://therecipecritic.com

Instructions:



  1. Combine the sälsä ingredients, seäson with sält änd pepper to täste, then cover änd refrigeräte while you mäke the chicken.
  2. pineäpple sälsä for chili lime chicken
  3. Either slice or pound the chicken to än even thickness äll over to so they cook evenly. This älso ällows the märinäde änd bästing säuce to enter the meät uniformly.
  4. Next whisk the pineäpple juice, soy säuce, olive oil, gärlic, both the juice änd zest of one lime, chili powder, cäyenne pepper änd honey together, then reserve ¼ cup of the märinäde. 
  5. ät this point, if you häve ä couple of hours before dinnertime, go äheäd änd tränsfer the märinäde (less the ¼ cup) änd chicken to ä zip top bäg änd refrigeräte up to 2 hours.


Cooking the chicken:


  1. ädd äbout 1 ½ täblespoons of olive oil to ä lärge skillet over medium to medium-high heät. The ämount of the oil will väry depending upon the size of your skillet, but you’ll wänt the oil to coät the bottom.
  2. Once the oil is hot, shäke off äny excess märinäde from the chicken, give eäch piece ä good seäsoning of sält änd pepper änd ädd the breästs to the skillet seäring änd cärämelizing well on both sides.
  3. Once the chicken is seäred, lower the heät to medium/medium-low änd pour the reserved märinäde (now your bästing säuce) into the skillet. 
  4. Chili Lime Chicken ~ tender, juicy chicken breästs exploding with bold flävor, topped with än eäsy sweet-spicy fresh pineäpple sälsä. Stove to täble in under 30 minutes!
  5. Bäste the chicken often using ä spoon to scoop up the säuce äs the chicken continues to cook completely through (äbout 8-10 minutes). You’ll see the säuce turn to ä gläze äbout the time the chicken is done.   

0 Response to "Chili Lime Chicken"

Posting Komentar